Terug

  • Ruim assortiment
  • Scherpe prijzen
  • Verkoop, Verhuur & Uitleen

Ontdek de voordelen van een scootmobiel via PGB bij Motion Mobility

  • 05 / 09 / 2024 0
Ontdek de voordelen van een scootmobiel via PGB bij Motion Mobility

 

Bij Motion Mobility begrijpen we dat mobiliteit een cruciale factor is voor een onafhankelijk en volwaardig leven. Veel mensen vragen zich af hoe ze in aanmerking komen voor een scootmobiel, welke vergoedingen beschikbaar zijn, en wat de kosten zijn. In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen rondom scootmobielen en vergoedingen in Nederland.


Wat is de eigen bijdrage voor een scootmobiel?

De eigen bijdrage voor een scootmobiel via de Wmo is maximaal €19 per maand. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie, maar het is een vast maximum bedrag voor iedereen.

 

Kun je een scootmobiel krijgen als je een beperking hebt?

Ja, als je een beperking hebt waardoor je moeite hebt met lopen of lange afstanden afleggen, kun je in aanmerking komen voor een scootmobiel via de Wmo of met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit geldt voor mensen met zowel fysieke als chronische aandoeningen die hun mobiliteit beperken.

 

Waarom kiezen voor een PGB?

Met een PGB kun je zelf bepalen welke scootmobiel het beste bij je past. In tegenstelling tot de standaard scootmobielen die je via de gemeente ontvangt, kun je met een PGB kiezen voor een model dat volledig aan je wensen voldoet. Denk aan een 4-wiel scootmobiel voor extra stabiliteit, een opvouwbare scootmobiel die je gemakkelijk kunt meenemen in de kofferbak of zelfs in het vliegtuig, of een model met specifieke kleuren en comfortopties. Bovendien is een PGB-aanvraag niet inkomensafhankelijk, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om een PGB aan te vragen.

 

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor Wmo of PGB?

Om in aanmerking te komen voor een Wmo-voorziening of een PGB, dien je een aanvraag in te dienen bij je gemeente. De gemeente beoordeelt je situatie en bepaalt of je in aanmerking komt. Met een PGB heb je meer vrijheid in het kiezen van je mobiliteitshulpmiddelen.

 

Welke mobiliteitshulpmiddelen zijn beschikbaar?

Bij Motion Mobility bieden we een breed scala aan mobiliteitshulpmiddelen, waaronder elektrische rolstoelen, driewielfietsen en verschillende soorten scootmobielen. Ons assortiment omvat zowel standaard als op maat gemaakte opties, zodat je altijd een oplossing vindt die perfect aansluit bij jouw behoeften.

 

Wat kost een scootmobiel?

De prijs van een scootmobiel kan variëren van €1.000 tot €10.000, afhankelijk van het model, de functies en de specificaties. Bij Motion Mobility bieden we een breed scala aan opties om aan diverse budgetten en behoeften te voldoen.

 

Hoe kom je in aanmerking voor een scootmobiel?

Om in aanmerking te komen voor een scootmobiel via de Wmo of met een PGB, moet je een beperking hebben die je mobiliteit aanzienlijk beperkt. Na het indienen van een aanvraag beoordeelt de gemeente je situatie en beslist of je recht hebt op een scootmobiel.

 

Is een Wmo-scootmobiel verzekerd?

Ja, scootmobielen die via de Wmo worden verstrekt, zijn meestal verzekerd door de gemeente. Bij Motion Mobility zorgen we ervoor dat je scootmobiel verzekerd is, en we bieden aanvullende pechhulp aan via onze samenwerking met de ANWB.

 

Wat zijn de voordelen van een PGB-scootmobiel?

Met een PGB-scootmobiel kun je kiezen voor een nieuw model dat volledig aan je wensen voldoet. Je kunt kiezen voor extra comfort, specifieke kleuren, en modellen die eenvoudig opvouwbaar zijn voor transport. Dit geeft je de vrijheid en flexibiliteit om je scootmobiel aan te passen aan je levensstijl.

 

Bezoek onze showroom

Onze mega showroom biedt een uitgebreid assortiment aan mobiliteitshulpmiddelen. Kom langs en probeer verschillende modellen uit. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Proefrit aan huis is ook mogelijk. Geheel vrijblijvend.

 

Waarom kiezen voor Motion Mobility?

Bij Motion Mobility ben je verzekerd van hoogwaardige producten en uitstekende service. We zijn aangesloten bij de ANWB voor verzekering en pechhulp, en we hebben onze eigen reparatieservice. Hierdoor kunnen we snel en efficiënt inspelen op je behoeften. Bovendien zijn al onze producten direct uit voorraad leverbaar en bieden we ook verhuuropties aan om Wmo-aanvragen via de gemeente te overbruggen als deze te lang duren.

Bij Motion Mobility staan we klaar om je te helpen met al je vragen over scootmobielen en vergoedingen. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie. Samen zorgen we ervoor dat je mobiel en onafhankelijk blijft!

Voor meer informatie en het aanvragen voor WMO/PGB advies klik hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box